FodboldensABC
My status  Fodboldens.abc

Glenn darlie er en kultfigur for os næver fans. I stil med hougård, Alex ... Læs mere >>

@ Christian : Har du statistik på antallet af hjørnespark i denne og sidste ... Læs mere >>

Meget usagligt. Langt færre hjørnespark i ... Læs mere >>

messi er altså også for vild. ene mand kan han hente pokaler til ethvert ... Læs mere >>

Vildt at de betyder så meget. Hvad pokker gør de hvis Messi bliver ... Læs mere >>

Den Gamle Dame - Juventus


Den Gamle Dame - Juventus

Indenfor fodboldverdenen er det de færreste, som ønsker at blive forbundet med noget der bare tilnærmelsesvis har med den feminine side af livet at gøre. Derfor er det også meget specielt at Juventus ofte omtales som "Den Gamle Dame" . Damen er dog ikke ældre end at klubben til stadighed er blandt topholdene i italiensk og international fodbold, og man har således hjemført en række titler til hjembyen Torino. Således har klubben siden sin grundlæggelse i 1897 vundet i intet mindre end 27 italienske mesterskaber, 9 italienske pokaltitler, 2 Champions League-titler, 6 andre europæiske titler samt 2 gange vundet det uofficielle verdensmesterskab for klubhold den såkaldte Intercontinental Cup. Det enorme antal hjemførte titler gør samtidig, at Juventus ikke overraskende må anses for en magtfaktor på den fodboldscenen. Efter at være vendt tilbage til Serie A i sæsonen 2007/2008 efter tvangsnedrykningen som følge af korruptionsskandalen Calciopoli, synes man dog at skulle genfinde sit fodfæste i den bedste italienske række.

Køb Fodboldens ABC for kvinder her

Normalt plejer man at sige, at det efter en oprykning tager en sæson at komme op i det nødvendige tempo i en højere række, men Juventus gjorde dog et særdeles fornuftigt comeback i Serie A efter at være rykket op igen. Under ledelse af den særdeles rutinerede træner Claudio Ranieri, der som en af de få italienske trænere har arbejdet udenfor støvlelandet og bl.a. stået i spidsen for engelske Chelsea og spanske Valencia, vandt man bronzemedaljer i Serie A. En placering der var særdeles væsentlig, da Juventus sikrede sig adgang til den økonomisk givtige Champions League . Placeringen blev opnået med profiler som Gianluigi Buffon, Alessandro Del Piero, Pavel Nedved og David Trezeguet. Fælles for denne gruppe af spillere er, at de alle valgte at blive i Juventus efter tvangsnedrykningen. Derved valgte de at udvise en loyalitet overfor klubben, som i forbindelse med calciopolo-skandalen måtte sige farvel til stjerner som Gianluca Zambrotta, Lilian Thuram, Emerson, Fabio Cannavaro, Zlatan Ibrahimovich og Patrick Vieira. I sagens natur en stor udskiftning af spillere, som til under markedspris blev solgt til konkurrenter i ind- og udland i forbindelse med det kaos der herskede efter tvangsnedrykningen . Konsekvensen har dog ikke kun været økonomiske og spillemæssige for Juventus-klubben, som efterfølgende også synes at have haft store imageproblemer overfor nye potentielle spillere. Et forhold der eksempelvis kom til udtryk sommeren 2008, hvor man tilsyneladende forsøgte at hente en række navngivne spillere til Torino-klubben. Blandt disse var den spanske midtbanespiller fra Liverpool Xavi Alonso der, hvis man skal tage de forskellige preseforlydender sommeren 2008 for gode varer, bestemt ikke var imponeret over muligheden for at skifte til Juventus. Får år tidligere havde det formentlig forholdt sig særdeles anderledes for Alonso og andre verdensstjerner. I stedet gik muligheden til bl.a. danske Christian Poulsen, der dermed indirekte kunne siges at udnytte den dårlige karma der sommeren 2008 stadig herskede over Juventus. Danskeren tog således et skridt op af den karrieremæssige rangstige via skiftet til Norditalien.

Køb Fodboldens ABC for kvinder her

Skal Juventus helt tilbage til toppen af italiensk og europæisk fodbold er det således et krav, at man ikke kun kommer tilbage i fulde omdrejninger i relation til de modstandere man møder, men også at man igen bliver i stand til at tiltrække spillets absolutte største stjerner.

 

Nuværende spillere du bør kende fra Juventus :

Stjernen : Gianluigi Buffon  

Topscoreren : Alessandro Del Piero

Fremtidens mand : Giorgio Chiellini

 

Klublegender i Juventus :

Dino Zoff

Alessio Tacchinardi

Michel Platini

Paolo Rossi

 

Danskere i Juventus :

Michael Laudrup

John Angelo Hansen

Carl Aage Præst

 

Juventus’ hjemmebane :

Stadio delle Alpi

 

Hvad din mand/kæreste formentlig ikke ved om Juventus :

Navnet Den Gamle Dame

 

Bonusinformation om Juventus :

De latinstuderendes betydning

 

Køb Fodboldens ABC for kvinder her


Print Siden
DEL
RSS
RSS
Seneste opdatering: 11/05/2010 kl. 3:58:50 PM


Tilføj kommentar

(E-mailadressen vises ikke)

Seneste artikler


Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de
Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning
Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt
Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark
Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark
Klart overvurderet:1 ud af 33 hjørnespark udnyttes
FCMs nye hverdag : Gennemsnitlige på hjørnespark
Klart bedst : Hemmeligheden bag FCKs hjørnespark
Superligaens bedste – og værste - fra pletten
Her placerer skytterne straffesparkene
Målmændenes valg ved straffespark i Superligaen
Rasmus Würz
Martin Vingaard
Lasse Vibe
Apostolos Vellios
Mick van Buren
Martin Thomsen
Chris Sørensen
Alexander Szymanowski
Bo Storm
Jarl André Storbæk
Nicolai Stokholm
Martin Spelmann
Lukas Spalvis
Ari Skulason
Pione Sisto
Ronnie Schwartz
Emil Scheel
Cesar Santin
Marcel Rømer
Mikkel Rygaard
Espen Ruud
Chris Rolfe
Kasper Risgård
Lasse Riise
Martin Retov
Morten Duncan Rasmussen
Martin Pusic
Marvin Pourie
Teemu Pukki
Mest læste artikler

Topholdets drejebog : Højrekanten & feltet ... Læs mere >>

Banens størrelse og form ... Læs mere >>

Straffe : Spark først og drop midtbanespillerne ... Læs mere >>

David Jensen ... Læs mere >>

5 tommelfingerregler når du sætter penge på F1 ... Læs mere >>

Seneste artikler

Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de ... Læs mere >>

Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning ... Læs mere >>

Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt ... Læs mere >>

Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark ... Læs mere >>

Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark ... Læs mere >>

For tilmelding til nyhedsbrev indtast e-mailadresse: