FodboldensABC
My status  Fodboldens.abc

Glenn darlie er en kultfigur for os næver fans. I stil med hougård, Alex ... Læs mere >>

@ Christian : Har du statistik på antallet af hjørnespark i denne og sidste ... Læs mere >>

Meget usagligt. Langt færre hjørnespark i ... Læs mere >>

messi er altså også for vild. ene mand kan han hente pokaler til ethvert ... Læs mere >>

Vildt at de betyder så meget. Hvad pokker gør de hvis Messi bliver ... Læs mere >>

Så vigtige er Messi, Neymar og Suarez for Barça


Så vigtige er Messi, Neymar og Suarez for Barça

De var de helt store offensive navne, da FC Barcelona gjorde rent bord i 2014/2015-sæsonen. Men hvor vigtige Messi, Neymar og Suarez var, fremgår tydeligt af en pointopgørelse for Primera Division-sæsonen 2014/2015.

 

Af Lars Bo (lb@fodboldensabc.dk)

 

Taler man om FC Barcelonas 2014/2015-sæson, går tallet 3 igen. Det katalanske storhold vandt nemlig 3 titler ud af 3 mulige, samtidig med at den offensive base bestod af de 3 superstjerner Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez. Anført af de 3 sydamerikanere, var der aldrig rigtigt tvivl om at Champions League-trofæet, det spanske mesterskab og den spanske pokaltitel ville ende i det nordøstlige Spanien.

Men hvor stor betydning de 3 spillere havde i 2014/2015-sæsonen opgøres i singlen FC Barcelonas ABC - 3 titler på 6 standardscoringer, der blandt andet gennemgår hvem der leverede de næstsidste afleveringer inden scoringerne, assisterne og målene. Bruges en tilpasset målestok som kendt fra ishockey med tildeling af ½ point for en næstsidste aflevering inden scoring, 1 point for en assist og 2 point per mål samt ingen pointtildelinger for straffesparksscoringer, opnåede FC Barcelona i Primera Division-sæsonen 2014/2015 hele 349.5 point. Af dem stod Lionel Messi, Neymar og Luis Suarez tilsammen for de 195.5 – eller hvad der svarer til 55.9%.

 

Messi klart største pointsluger

Måske ikke så overraskende var Lionel Messi den klart største pointsluger, da den lille argentiner hentede 96.5 point. Bag tallene gemmer der sig det specielle, at Messi var en afgørende faktor i stort set alle spillets dele. Eksempelvis var det kun efter indlæg fra venstrekanten og frisparksoplæg, at han ikke scorede – mens det omvendt blev til 3 scoringer efter hjørnespark.

Netop her i ligger forklaringen på, hvorfor Messi i 2014/2015-sæsonen tegnede sig for langt flere point end Neymar og Luis Suarez. De opnåede henholdsvis 53.5 og 45.5 point, hvilket som udgangspunkt kom fra bestemte dele af spillet. Luis Suarez' scorede fx 9 gange efter målgivende afleveringer spillet kort ind i feltets front, mens Neymar var sit holds bedste til at omsætte langt og højt spillede afleveringer midt ned gennem banen i scoring.

Måske noget mere overraskende, var det ikke kun som oplæggere og afsluttere at sydamerikanerne skilte sig ud. Ifølge FC Barcelonas ABC-3 titler på 6 standardscoringer var Lionel Messi og Neymar de FC Barcelona-spillere, som havde flest afgørende bolderobringer på modstandernes banehalvdel. I 2014/2015-udgaven af Primera Division stod de små offensivspillere hver bag 8, hvilket var 5 flere end Sergio Busquets og Munir El Haddadi. 


Print Siden
DEL
RSS
RSS
Seneste opdatering: 08/07/2015 kl. 8:04:28 PM


Tilføj kommentar

(E-mailadressen vises ikke)

Seneste artikler


Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de
Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning
Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt
Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark
Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark
Klart overvurderet:1 ud af 33 hjørnespark udnyttes
FCMs nye hverdag : Gennemsnitlige på hjørnespark
Klart bedst : Hemmeligheden bag FCKs hjørnespark
Superligaens bedste – og værste - fra pletten
Her placerer skytterne straffesparkene
Målmændenes valg ved straffespark i Superligaen
Rasmus Würz
Martin Vingaard
Lasse Vibe
Apostolos Vellios
Mick van Buren
Martin Thomsen
Chris Sørensen
Alexander Szymanowski
Bo Storm
Jarl André Storbæk
Nicolai Stokholm
Martin Spelmann
Lukas Spalvis
Ari Skulason
Pione Sisto
Ronnie Schwartz
Emil Scheel
Cesar Santin
Marcel Rømer
Mikkel Rygaard
Espen Ruud
Chris Rolfe
Kasper Risgård
Lasse Riise
Martin Retov
Morten Duncan Rasmussen
Martin Pusic
Marvin Pourie
Teemu Pukki
Mest læste artikler

Dansker i Arsenal : John ”Faxe” Jensen ... Læs mere >>

Straffe : Spark først og drop midtbanespillerne ... Læs mere >>

Klublegende i SønderjyskE : Mads Bro Hansen ... Læs mere >>

Topholdets drejebog : Højrekanten & feltet ... Læs mere >>

Banens størrelse og form ... Læs mere >>

Seneste artikler

Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de ... Læs mere >>

Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning ... Læs mere >>

Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt ... Læs mere >>

Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark ... Læs mere >>

Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark ... Læs mere >>

For tilmelding til nyhedsbrev indtast e-mailadresse: