FodboldensABC
My status  Fodboldens.abc

Glenn darlie er en kultfigur for os næver fans. I stil med hougård, Alex ... Læs mere >>

@ Christian : Har du statistik på antallet af hjørnespark i denne og sidste ... Læs mere >>

Meget usagligt. Langt færre hjørnespark i ... Læs mere >>

messi er altså også for vild. ene mand kan han hente pokaler til ethvert ... Læs mere >>

Vildt at de betyder så meget. Hvad pokker gør de hvis Messi bliver ... Læs mere >>

Den midtjyske magtbase smuldrer


Den midtjyske magtbase smuldrer

Dødboldscoringerne stod nærmest i kø for FC Midtjylland, da holdet i 2014/2015 hjemførte sin første titel. Men meget er sket siden sommerpausen, for FCM er langt fra lige så farlige på standardsituationerne som tidligere.

 

Af Lars Bo – lb@fodboldensabc.dk

 

- Det bliver hårdt mod FC Midtjylland.

Sådan lød det blandt andet fra AGFs Jens Jønsson overfor Tipsbladet.dk, inden århusianerne løb på banen mod de forsvarende danske mestre den 4. oktober. Advarslerne fra Jønsson gik først og fremmest på dødboldene, som var afgørende for FC Midtjyllands mesterskab i den forgangne sæson.

På trods af advarslerne fra AGFs defensive ungdomslandsholdsspiller, er FC Midtjylland aktuelt langt fra lige så frygtindgydende, som tidligere set i Superligaen. Efter 11 spillerunder i 2014/2015-sæsonen, havde Jess Thorups mandskab nettet 8 gange efter dødbolde - 2 efter hjørnespark, 3 efter frisparksoplæg og 3 direkte på frispark. Anderledes tynd har målhøstet været i denne Superliga-sæson, hvor de sortklædte i de 11 første spillerunder kun har leveret 3 mål efter dødboldene. Markant er hovedstødsstærke spillere som Morten Duncan Rasmussen endnu ikke har scoret frisparksoplæg, mens det er blevet til 2 mål direkte på frispark og blot et enkelt efter hjørnespark.

Fraværet af mål på dødbolde er en stor del af forklaringen på, hvorfor Superligaens tophold blot har scoret 14 gange i denne sæson. I forhold til sidste år på samme tid, vil det sige en nedgang på 11 fuldtræffere.

 

Læs også : FCMs gameplan og indøvede detaljer

 

Strukturen der kan være blevet gennemskuet

Blandt årsagerne er at holdet ikke i samme grad som tidligere, synes i stand til at afslutte direkte på hjørnesparkene. Det var eksempelvis tilfældet ved sæsonens foreløbigt eneste scoring efter hjørnespark, som faldt i opgøret ude mod Randers den 27. september (ca. 0.55 inde i resumeet). Et indadskruet hjørnespark fra FC Midtjyllands højre angrebsside, blev slået ind midt for mål. Efter en svag clearing endte bolden for fødderne af Patric Banggaard, der fra kort hold kunne sende den i nettet.

Problemerne med dødboldene er også tydelige, hvis der ses på det seneste mål midtjyderne har scoret direkte på frispark. Det faldt i udekampen mod SønderjyskE den 24. juli (ca. 0.55 inde i resumeet), hvor Mikkel Duelund nettede efter at bolden blev rettet af i sønderjydernes mur. Derefter kunne den sønderjyske keeper Marin Skender ikke kunne stille det store op overfor stortalentets afslutning, som gik ind ved stolpen i målets modsatte side.

Tilfældighederne bag 2 ud af 3 af FC Midtjyllands foreløbige dødboldsscoringer i denne sæson, må anses endnu mere iøjnefaldende end selve antallet. Først og fremmest fordi klubben i den forgangne sæson satsede på standardsituationerne, som i meget høj grad syntes indøvede.

Strukturer der nu enten er blevet gennemskuet af modstanderne, eller som har svært ved at overleve udskiftningen af Glen Riddersholm på trænerbænken og/eller salget af Sylvester Igboun til russisk fodbold.

 

Læs også : FCMs dødbolde version 2.0 : Ny fast indkastrutine


Print Siden
DEL
RSS
RSS
Seneste opdatering: 19/10/2015 kl. 5:10:35 PM


Tilføj kommentar

(E-mailadressen vises ikke)

Seneste artikler


Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de
Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning
Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt
Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark
Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark
Klart overvurderet:1 ud af 33 hjørnespark udnyttes
FCMs nye hverdag : Gennemsnitlige på hjørnespark
Klart bedst : Hemmeligheden bag FCKs hjørnespark
Superligaens bedste – og værste - fra pletten
Her placerer skytterne straffesparkene
Målmændenes valg ved straffespark i Superligaen
Rasmus Würz
Martin Vingaard
Lasse Vibe
Apostolos Vellios
Mick van Buren
Martin Thomsen
Chris Sørensen
Alexander Szymanowski
Bo Storm
Jarl André Storbæk
Nicolai Stokholm
Martin Spelmann
Lukas Spalvis
Ari Skulason
Pione Sisto
Ronnie Schwartz
Emil Scheel
Cesar Santin
Marcel Rømer
Mikkel Rygaard
Espen Ruud
Chris Rolfe
Kasper Risgård
Lasse Riise
Martin Retov
Morten Duncan Rasmussen
Martin Pusic
Marvin Pourie
Teemu Pukki
Mest læste artikler

Dansker i Arsenal : John ”Faxe” Jensen ... Læs mere >>

Straffe : Spark først og drop midtbanespillerne ... Læs mere >>

Klublegende i SønderjyskE : Mads Bro Hansen ... Læs mere >>

Topholdets drejebog : Højrekanten & feltet ... Læs mere >>

Banens størrelse og form ... Læs mere >>

Seneste artikler

Kuglegravning af straffespark : Sådan sparker de ... Læs mere >>

Hjørnespark i Superligaen – en kortlægning ... Læs mere >>

Succes ved straffespark :Spark til højre– og højt ... Læs mere >>

Bedste – og dårligste – målmænd ved straffespark ... Læs mere >>

Superligaens bedste–og dårligste–til hjørnespark ... Læs mere >>

For tilmelding til nyhedsbrev indtast e-mailadresse: